Modebevidst yngel
By: Date: februar 19, 2019 Categories: Blandet artikler

Det er lidt pudsigt at iagttage, hvordan der allerede i de helt unge år er markante forskelle på pigers og drenges holdninger til forskellige ting. Vi har en datter på syv år og en søn på fem, og de to er i hvert fald meget forskellige, når det handler om for eksempel det tøj, de går i.

Malene er allerede begyndt at gå meget op i sin påklædning, og hun har helt faste meninger om, hvad hun gerne vil have, når vi er ude at købe tøj til hende. Hun kender de fleste mærker indenfor børnetøj, og når hun skal have nyt tøj, er det vigtigt at få købt noget af de rigtige mærker. Og for hende er det altså Hummel, der er afgørende.

Desværre må vi nok erkende, at der allerede i den alder er en tydelig pression fra veninderne. Hvis tøjet ikke er af de rigtige mærker, bliver pigen måske mobbet eller bare holdt udenfor. De små tøser i den alder er bestemt meget modebevidste.

Det er en hel del nemmere at købe tøj til Nikolaj. For det første forlanger han ikke selv at være med, så jeg kan bare købe det, jeg selv synes er pænt. Hans eneste forlangende er, at han vil have rigtige cowboybukser i blå denim, men om jeg køber en sweatshirt eller noget andet til overkroppen, er han nærmest bedøvende ligeglad med. På samme måde skal hans børnetøj ikke være af specielle mærker, for det går han overhovedet ikke op i, og det samme gælder nok hans kammerater, for jeg hører dem aldrig snakke om tøj overhovedet.

Lidt anderledes er det med fodtøj. Af en eller anden grund betyder det noget for Nikolaj, hvad han har på fødderne. Det meste af året vil han helst have almindelige kondisko, og de skal selvfølgelig have velcrolukning, for han er endnu ikke så sikker på hånden, når der skal bindes snørebånd.

Men om vinteren skal han have noget varmere på fødderne, så jeg forlanger, at han bruger støvler af den ene eller den anden slags. Selv vil han gerne have et par almindelige gummistøvler på, men de giver efter min mening ikke varme nok til fødderne, så han har et par støvler med god foring, så han kan holder fødderne varme.

Omvendt synes jeg jo, at det må være behageligt med et par sandaler på varme sommerdage, men i det stykke er Nikolaj og jeg bestemt ikke enige. Jeg tror, at han opfatter det som lidt tøset at gå i sandaler, så jeg må bøje mig og lade ham tage sine kondisko på, selv om jeg kan konstatere, at han på sådan nogle varme sommerdage får helt urimeligt varme fødder. Men vi er da i det mindste enige om, at han skal tage sin kondisko af, når han er indendørs herhjemme, så jeg håber, at han ikke får ødelagt sine fødder.

Malene er også temmelig modebevidst, når det handler om hjemmesko. De skal helst være af de rigtige mærker, som hun kan vise frem for veninderne, og det samme gælder de støvler, hun bruger om vinteren.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *